//

MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szervezet adatai

Szervezet neve:
Mazsihisz Ifjúsági Csoport
Cím:
1075 Budapest, Síp utca 12.
Egyéb elérhetőség:
Weblap:
Kapcsolattartó neve:
Csillik Dávid
Kapcsolattartó titulusa:
elnök
Kapcsolattartó e-mail címe:
Bemutatkozás:

A Mazsihisz Ifjúsági Csoportja a Mazsihiszen belül működő szervezeti egység, feladat a Mazsihisz ifjúsági ügyeinek menedzselése illetve a kapcsolat és kommunikáció biztosítása az ifjúsági szervezetek és a szövetség között. Az Ifjúsági Csoportnak saját közössége nincs, tagja minden 35 év alatti egy-egy zsinagógai körzethez hivatalosan is tartozó fiatal. Az ifjúsági csoport vezetősége öt főből áll, ők valamennyien hosszú évekig voltak különböző ifjúsági szervezetek tagjai később vezetői.

IMG 2603

Szervezetünk törekvéseit a következő képen csoportosíthatjuk:

- A Mazsihisz modernizációja: a közösség jövője szempontjából esszenciális, hogy a Mazsihisz hosszútávon egy transzparens gazdálkodású és működésű, nyitott és korszerű intézmény legyen. Ezért igyekszünk folyamatosan a ifjúság szemszögéből rávilagítani problémákra, lehetőségekre, kommunikációs módszerekre. Továbbá mind a Mazsihsz közgyűlésein, mind elnökségi ülésein igyekszünk a Mazsihiszen kívüli partereink szempontjait is érvényesíteni.

- Kapcsolatteremtés: Képiesen szeretjük magunkat hídként aposztrofálni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ifjúsági szervezetek és a Mazsihisz vezetősége közvetlen kapcsolatban legyenek és közvetítők nélkül beszélhessenek együttműködésről, problémákról. 2015 novemberében ezért egy széleskörű találkozót szervezetünk ahová minden ifjúsággal (is) foglalkozó szervezet vezetőit, valamint a Mazsihisz elnökét, alelnökét, ügyvezető igazgatóját és a BZSH elnökét is meghívtuk.

pilpul

- Nemzetközi kapcsolatok: A magyar zsidóság egyik fontos problémájának látjuk, hogy főleg a többi közösséghez képest, viszonylagosan elzárva éli közösség életét. Rengeteg lehetőség rejlik az aktívabb nemzetközi kapcsolatokban. A fiatalok számára megannyi szeminárium, konferencia és tábor melyek metodikáját, innovativitását hazahozva jelentősen gyarapodhatna a hazai közösség. Ezért a Mazsihisz Ifjúsági Csoport 2015-től tagja az Európai Zsidó Diákok Szövetségének (EUJS) illetve a Zsidó Diákok Világszövetségének (WUJS). Emellett igyekszünk minél több fiatalnak biztosítani lehetőséget érintkezni külföldi zsidó fiatalokkal. Decemberben vendégül láttuk a svájci zsidó közösség ifjúsági csoportját és öt magyar fiatallal együtt egy közös szemináriumot tartottunk Budapesten. Illetve a májusban tartandó Gesher elnevezésű nemzetközi zsidó fiatal találkozóra jelenleg is szervezzük a magyar delegációt.

wujs

- Aktivitás: Kiemelten fontos, hogy a fiatalok mind szociális mind politikailag aktívak legyenek, hallassák a hangjukat. Mi próbálunk ennek teret biztosítani. Szerveztünk már megemlékezést a Frankel zsinagógába a jeruzsálemi zsinagógai merénylet után. Tartottunk szimpátiatüntetést Izrael mellett az őszi terrortámadások idején és a zsidó szervezetek közül elsőként kezdeményeztünk gyűjtést a hazánkban állomásozó menekültek részére, melyhez számos másik szervezet is csatlakozott.

viktormenekult

Ha kapcsolatba lépnél velünk kérlek írj az [email protected] e-mail címre vagy keress minket Facebookon!