//

Natalie Portman elmondta, miért nem akarja átvenni Izraelben a Genezis-díjat

Natalie Portman izraeli származású amerikai színésznő közleményben részletezte, miért nem veszi át a zsidó Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díjat. Hangsúlyozta, hogy se nem tagja, se nem támogatója semmilyen Izrael-ellenes mozgalomnak.

Így ünnepelte Izrael 70. születésnapját

Izrael idén függetlenségének 70. évfordulóját ünnepelte. Földön, vízen és levegőben egyaránt folytak az események, amelyekről aztán temérdek videó is készült. Ezekből válogattunk össze néhányat.

Natalie Portman nem veszi át Izraelben a „zsidó Nobel-díjat” az utóbbi idők eseményei miatt

Az Izraelben született amerikai színésznő nem szeretne Izraelben nyilvános eseményeken részt venni, ezért a Genezis-díj átadójára sem fog az országba utazni. A szervezők bejelentették, nem tartják meg a díjátadó ünnepséget.

Kivonul Budapestről Soros alapítványa!

A kormány STOP SOROS törvénycsomagja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, vagyis az OSI-t is hátrányosan érintette.

J.K. Rowling felemelte a szavát az antiszemitizmus ellen

Folyamatos vita zajlik Nagy-Britanniában azzal kapcsolatban, hogy a jobb vagy a baloldalra jellemzőbb-e inkább az antiszemitizmus. Nemrég zsidó parlamenti képviselők közzétettek egy videót, amelyben az őket ért antiszemita kirohanásokról beszéltek.

Az elesett katonákra és a terrorizmus áldozataira emlékeznek ma Izraelben

Izraelben hagyományosan az állam létrejöttének ünnepe előtti napon emlékeznek meg azokról a hősökrül, akik életüket adták az országért. Tavaly óta összesen 83 névvel bővült az elesettek és az áldozatok listája.

Kiközösítették egy izraeli diplomata feleségét, mert izraeli volt

A szenegáli izraeli nagykövet feleségét arra kérték, hogy ne vegyen részt egy olyan szervezet házibuliján, amelynek ő volt az alelnöke.

Nyugati értelmiségiek antiszemita propagandával vádolják Orbánt

Nyílt levelet fogalmazott meg számos prominens nyugati értelmiségi, amelyben arra kérik Angela Merkelt, ne hagyja, hogy Orbán Viktor csúfot űzzön Magyarországon a demokráciából.

Izraeli turistáktól rémültek meg Székelyudvarhelyen

Migránsoknak néztek egy több főből álló izraeli turistacsoportot az erdélyi Székelyudvarhelyen, és rendőrt hívtak rájuk, mivel állítólag nyugtalanítóan viselkedtek.

Etnikai tisztogatás folyik a francia zsidók között a radikális iszlámnak köszönhetően

Több, mint 250 közéleti személyiség, többek között jobb és baloldali politikusok, zsidó, muszlim és katolikus vallási vezetők és például Gérard Dépardieu is aláírta az "iszlamista radikalizmusból fakadó újfajta antiszemitizmus" elleni kiáltványt.

Kibicek