//
Szerző:  444.hu  Készült: 2017 jan. 30, hétfő

Donald Trump friss amerikai elnöknek menekültellenes rendeletek meghozatala közben még maradt egy kis ideje, hogy közleményt adjon ki a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából. A Fehér Ház közleményéből azonban valami kimaradt.

A Fehér Ház közleménye, amit a holokauszt-emléknap alkalmából adtak ki, nem tesz említést sem a zsidókról, sem pedig az antiszemitizmusról. A Trump-adminisztráció első ilyen közleménye ebből a szempontból éles ellentétet képez Barack Obama vagy George W. Bush hasonló közleményeihez képest, azokban ugyanis nagy hangsúllyal szerepeltek a zsidóság szenvedései.

Donald Trump

A Fehér Ház szóvivője szerint a közlemény azért lett ilyen, mert Trumpék igyekeztek megemlékezni minden csoportról, ami szenvedett a holokauszt alatt. Még küldtek egy Huffington Post cikket is, ami leírja, hogy a nagyjából 6 millió lemészárolt zsidó mellett a nácik módszeresen kiirtottak további 5 millió embert, köztük cigányokat, kommunistákat, anarchistákat, ellenállókat, értelmi és testi fogyatékosokat.

Több amerikai szerveztet is felháborodott azon, hogy nem említette a zsidókat a közlemény, mert szerintük a holokauszt emléknapon azt is fontos elismerni, hogy Hitler konkrétan a zsidók kiirtását tervezte. És ugye van egy csomó szervezet a világon, ami szerint az is antiszemitizmus, ha valaki kisebbíteni próbálja azt a fokot, amennyire a holokauszt a zsidók ellen irányult, vagy teljesen figyelmen kívül hagyja ezt.

(444.hu via CNN)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Március 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31