//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 jún. 19, hétfő
  • CEU, Nádor utca 9.
  • 2017 júl. 09, vasárnap
  • 10:00
  • 18:30

Egész napos konferencia a zsidó közösség és az LMBTQ befogadás témájában a Budapest Pride Fesztivál keretében. Előadások, panelbeszélgetések, zsidó szövegtanulás, workshopok hazai és külföldi meghívottakkal magyar és angol nyelven.

Mennyit tudunk az LMBTQ emberekről és közösségekről? Mennyire befogadó a zsidó közösségi intézményrendszer? Egy LMBTQ zsidó közösségi tagnak ugyanolyan lehetőségei vannak a közösségi életre? Mit mond minderről a zsidó hagyomány – több értelmezés is létezik? Milyen értékek mentén gondolkodnak és cselekednek a befogadó közösségek? Hogyan válhat valóban inkluzívvá egy közösség?A konferencia célja, hogy a kollektív tanulás és megismerés mellett párbeszédet indítson egy olyan témában, amely ma a zsidó közösségben szinte teljesen kibeszéletlen és sok esetben tabuként kezelt. Az egész napos program keretében:

- szó lesz majd a Magyarországon és a zsidó közösségben LMBTQ téren tapasztalható mai állapotról
- rövid betekintést kaphatunk a zsidó hagyomány lehetséges értelmezéseiről a témában
- beszélgethetünk majd befogadó vallási közösségek képviselőivel
- eszközöket és jó gyakorlatokat ismerhetünk meg az inkluzívitásra
- találkozhatunk LMBTQ érdekképviselettel és szemléletformálással foglalkozó hazai és nemzetközi civil szervezetekkel

Fórum

A konferencia kapcsolódik egy, a témában 2016-ban indult közösségi fórumsorozathoz. A fórum kezdeményezői a Mozaik Hub és a Bálint Ház voltak, a találkozókon eddig több mint 20 fő vett részt, közösségi vezetők, aktivisták, valamint a téma szakértői. A fórumsorozat célja, hogy attitűdváltozást érjen el a zsidó közösségben az LMBTQ emberek, csoportok és közösségekkel kapcsolatban. A szervezők az LMBT befogadás témája mellett további témaspecifikus fórumokat terveznek indítani a zsidó közösség és integráció témájában.

Helyszín: CEU, Nádor utca 9.
Időpont: július 9. 10.00-18.30

Regisztráció: mozaikhub.hu/kapunyitas
Részletes program: mozaikhub.hu/media/Kapunyitasprogram.pdf

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Március 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31