//
Szerző:   Készült: 2018 jan. 12, péntek

Alig tudja ma már valaki, hogy Hedy Lamarr nem csak okos, hanem a világ egyik legszebb asszonya is volt, Hollywood ünnepelt filmcsillaga is egyben. Szinte hihetetlen, de a mobiltelefon feltalálása is az ő nevéhez fűződik. Története egy Paulay Ede utcai lakásban bukkant elő. Jelentkezz sétára!

Szinte már teljesen megfeledkeztünk arról is, hogy a Hungária fürdő (mai Zara hotel épülete) majd egy évszázadon át a Wesselényi - Klauzál - Nyár utca közötti teljes épülettömböt magába foglalta. A Gamperl-féle Vasfürdő a 19. század végén nyitotta meg kapuit, amit 1897-ben a Ringer család vásárolt meg, ahol egy modern fürdőkomplexum épült ki.

Kinszki Imre nevét vajon hányan ismerik? Az 1930-as évek végére a nemzetközi modern irányzatokkal rokonítható magyar fotográfusok egyik elismert alakjává vált. Tehetségét azonban nem volt módja kibontakoztatni: 1945-ben egy halálmenetben meggyilkolták. Munkásságát ma már szakmai körökben André Kertész, Robert Capa vagy épp Lucien Hervé mellett említik.

És hogy mi köti össze ezeket a történeteket? Azok a személyes életinterjúk, amelyeket a Centropa Alapítvány oral history archívumának interjúalanyai meséltek. A séta során ezek a visszaemlékezések, és sok más izgalmas emlék is felszínre kerül.

A séta időtartama kb.1,5 óra. Időpontok a jelentkezőktől függően előzetes megbeszélés szerint!

Ajánljuk tanároknak és középiskolai diákoknak, de mindenkinek, aki egy különleges sétán szeretne részt venni.

A séta ára: 2500 Huf/ fő

Diákoknak a részvétel ingyenes.

A sétáról érdeklődj Czingel Szilviánál: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?