//

48 évesen második gyerekét várja Rachel Weisz!

Első közös gyerekét várja a magyar származású zsidó színésznő és 50 éves férje, a James Bondot is alakító Daniel Craig. A pár 7 éve házasodott össze, és már alig várják, hogy megszülessen a kisbabájuk. 

Ezek voltak Izrael leginnovatívabb pillanatai az elmúlt 70 évben

A 21see videósai összegyűjtötték, hogy szerintük melyek voltak Izrael 70 éves fennállásának legfontosabb eseményei. Elég sok minden történt az állam függetlenségének kikiáltásától egészen a mai napi ünnepségekig.

A 70 éves Izrael is ott lesz a 25 éves Sziget fesztiválon

Egy közös együttműködés keretében az idén 70 éves Izrael több fellépővel is képviseltetni fogja magát a Sziget fesztiválon. A 25 éves Sziget ebben az évben az élhető Földre és az alapvető emberi jogok érvényesülése és a kirekesztés megszüntetésére koncentrál majd

Bemutató: JAJ, ISTENEM! / A GÓLEM SZÍNHÁZ ÉS A PESTI EST ELŐADÁSA

A Gólem Színház legújabb előadása május 31-én és június 1-jén Gryllus Dorka és Kálid Artúr főszereplésével a Hatszín Teátrumban látható.

5 idézet Antal Imrétől!

Antal Imre 10 éve, 2008-ban halt meg. Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművészt először egy zsidó származású tanárnő tanította zongorázni, ő fedezte fel a tehetségét. Végül Antal egy ízületi gyulladás miatt hagyta el a pályát majd népszerű televíziós személyiség, színész, humorista lett.

Székhelyi József úton van a gyógyulás felé!

Székhelyi az utóbbi hónapokban kemoterápiás kezelést kapott. Ennek eredményeként jelentette be, hogy az alapdaganat eltűnt a tüdejéből.

Színház az együttélésért

Izraelben több közösség is használja a színházat közös térnek az arab és zsidó fiatalok közelítésére, Dr. Lee Perlman kutató többek között erről fog előadásában beszélni.

Miért van ennyire kevés képünk a holokausztról?

A magyarországi holokauszt fényképes dokumentációja igencsak hiányos. A szakértők szerint ennek több oka is van, a képek vagy megsemmisültek, vagy egyszerűen el sem készülhettek.

Antiszemitának tartott rapszám robbantott ki botrányt Németországban

A vád ellenére a Kollegah és Farid Bang rapperduó komoly zenei díjat kapott a múlt héten.

70 év - 70 tárgy - végtelen történet

A „70” - 70 év, 70 tárgy, végtelen történet című kiállítással Izrael függetlenségének 70. évfordulóját ünnepeljük.

Kibicek