//

Ferenc pápa és a római főrabbi ünnepi jókívánságokat küldött egymásnak

„A Mindenható a maga jóakaratában áldja meg és kísérje el a szeretett zsidó népet útján”, mondta Ferenc pápa.

A klónozott disznóhús kóser egy izraeli rabbi szerint

Még tejjel is fogyasztható a klónozott disznóhús Juval Cherlow izraeli ortodox rabbi szerint. A laboratóriumomban, mesterséges körülmények között létrehozott termék ugyanis nem számít húsnak, még akkor sem, ha éppen egy disznó sejtjéből klónozták.

Eszter könyve a valóság tükrében

Eszter és Mordecháj inkább voltak perzsák, mint zsidók. Hámán és Mordecháj pedig egy régi tartozás miatt kerültek haragos viszonyban.

Raj Ferenc: hanuka a szellemi erők diadala a hatalom és az erő felett!

Hanuka népszerűségének növekedése Magyarországon a második világháború vérzivatarát követő újjáéledés korszakára esik. Az ünnep pozitív üzenete, különösen a fény diadalma a sötétség felett, konkrétan a fasizmus összeomlása, bizakodással és reménnyel töltötte el a holokauszt túlélőinek szívét és lelkét.

ZUGOJ - Zuboly plays klezmer |Marom Hanuka 1. nap Gyertyagyújtás

  • Auróra, Auróra utca 11., Budapest, Hungary, 1084
  • 2017 dec. 14, csütörtök
  • 20:30
A Dor Hadas és a Marom Budapest szokásos évi Hanuka Fesztiváljának első napja az elengedhetetlen gyertyagyújtással és a Zugoj koncertjével.

Botrányt kavart: egy izraeli zsidó szaúdi mecseteket látogatott

Egy oroszországi születésű izraeli zsidó belép egy medinai mecsetbe, tefillinnel. Ez akár egy vicc kezdete is lehetne, de néhány muzulmán számára ez a valós esemény minden, csak nem vicces.

Hanukai bélyegek kerülnek forgalomba Kanadában a téli ünnepekre!

Büszkék vagyunk az ország sokszínűségére, magyarázza a Kanadai Posta azt a döntését, miért dobott a piacra idén többféle vallás és nemzet kulturális szimbólumait felhasználó bélyegeket.

Mózes, az Örökkévaló és a fluxuskondenzátor

Nem vendégcsalogató túlzás volt az időutazás emlegetése a Talmud nem csak Nőknek legutóbbi előadásának meghívójában. Mózest az Örökkévaló tényleg úgy repteti az idősíkok között, mint a Doki Marty McFlyt a Vissza a jövőbe filmekben. Ha Mózesnek nem is a szüleit kellett megmentenie, az ő időutazásai sem tanulság nélküliek.

Izraelben is alaposan felkészültek az idei szukotra

A Haaretz fotósai a jeruzsálemi Mea Sáárim negyedben és Aradon készítettek csodás felvételeket a sátoros ünnepre készülődő emberekről. Szukoti sátrak, pálmaágak és alapos etrog vizsgálat a főszerepben.

Kézműves ötletek széder estére családoknak, gyerekeknek!

Péntek este beköszönt a pészach. Ma már itthon is egyre többen tartjuk ezt az ünnepet akár otthoni környezetben is. A széder este azonban sokszor nem tartogat túl sok izgalmat a gyerekek számára. Sokan unják a szertartást, feszengenek. Alább néhány kreatív ötletet mutatunk be, amellyel színesebbé, élménytelibbé lehet tenni a gyerekek számára is ezt az estet.

Kibicek